Klobásky: Ich výroba na Slovensku je prísne kontrolovaná.

Naše mäso je naozaj mäso: Slovenské normy sú vraj prísnejšie ako v Nemecku

Deväťdesiat percent mäsa v zahraničnom mäsovom výrobku môže byť menej ako 60 percent v slovenskom.

Brazílske kuracie so salmonelou, britská hovädzina s BSE, konské lasagne. Potravinové škandály vedia ľudí vždy poriadne vystrašiť. Niekedy však nejde len o ohrozenie zdravia, ale aj kvalitu potravín.

Už dlho sa hovorí, že máme jedny z najprísnejších pravidiel na výrobu potravín. Je to naozaj tak? Ako sú slovenskí výrobcovia kontrolovaní? Vie sa zákazník dopátrať k tomu, odkiaľ pochádzalo prasa z jeho klobásky?

Dozviete sa to v nasledujúcom videu:

Viac sa dočítate v najnovšom vydaní PLUS 7 DNÍ.

Plus 7 dní

Vianočné tipy na darček