Končí s biznisom! Prominentný kuchár Jaroslav Židek opúšťa svoju vyhlásenú reštauráciu

Pred štyrmi rokmi vstúpil televízny šéfkuchár Jaroslav Žídek do gastronomického biznisu ako majiteľ. Svoju luxusnú reštauráciu otvoril nad Bratislavským hradom v hoteli Albrecht a postupne sa z nej stalo vyhľadávané miesto „horných desaťtisíc“. Navštevujú ju podnikatelia i politici, medzi inými bývalý minister Ján Počiatek i premiér Robert Fico.

Všetko nasvedčovalo tomu, že Žídek stavil na správnu kartu. Jeho firma zaznamenala za minulý rok takmer miliónovú tržbu a zisk necelých dvanásťtisíc eur.

Aj preto nebolo nedávne Žídekovo rozhodnutie prekvapivé. Cez víkendy, keď panvice v kuchyni nestíhali vychladnúť, totiž reštauráciu natrvalo uzavrel.

Iba odpočinok?

Okamžite sa začali šíriť chýry, že mu reštaurácia nevynáša tak, ako by si predstavoval. Jeho vyjadrenie o tom, že by niekde otvoril lacnejšiu jedáleň, tomu iba nahralo.

Samotný Žídek znižovanie nákladov popiera a ako dôvod oklieštenia prevádzky uvádza niečo iné. „Je to úplne štandardné, nemá to s ekonomikou nič spoločné. Reštaurácie všade na svete majú dva dni v týždni zavreté. Vám by sa chcelo robiť sedem dní v týždni? Chcem si len odpočinúť,“ tvrdí šéfkuchár. Podľa posledných medializovaných informácií slávny kuchár opustil svoju vlajkovú loď a vedenie reštaurácie prenecháva niekomu inému.