Nátierka zo sušených rajčín a z artičok. Vyskúšajte!

Natrite si to vo dvojici: Nátierky na ľahkú letnú večeru

Sú nenáročné, ľahké, chutné a spestria vám jedálny lístok i večer s partnerom alebo s priateľmi.

Nátierku si môžete pripraviť vopred a ponúknuť ju rovno z chladničky spolu s čerstvou bagetou alebo grilovaným chlebom. K tomu sa hodia nakrájané paradajky, uhorky, paprika.

Potom už treba iba vyjsť si na malú večernú prechádzku a zakončiť ju posedením pri pohári piva či chladeného vína.

Nátierka zo sušených rajčín a z artičok

Potrebujeme: 100 g sušených rajčín, 50 g konzervovaných artičok, 100 g mascarpone, soľ a korenie podľa chuti, 1 zväzok jarnej cibule

Ako na to: Sušené rajčiny rozmixujeme s konzervovanými artičokami, pridáme trošku oleja zo sušených rajčín, soľ a korenie a zjemníme mascarpone. Pridáme nasekanú jarnú cibuľu a podávame na pečenom chlebe alebo s celozrnným pečivom.

Tvarohová nátierka s bylinkami

Foto: Lýdia Jušková

Potrebujeme: 250 g plnotučného hrudkovitého tvarohu, 20 g bazalky, 10 g pažítky, 10 g petržlenovej vňate, 5 g citrónového tymianu, 30 ml olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti, 125 g mozzarelly, 1 bagetu

Ako na to: Plnotučný hrudkovitý tvaroh zmiešame s nasekanými bylinkami, pridáme soľ a korenie a zelený bazalkový olej. Ten pripravíme tak, že bazalku rozmixujeme s olivovým olejom a vznikne nám zelená bazalková hmota. Tento bazalkový olej pekne zafarbí nátierku. Navrch pridáme citrónový tymian a podávame s kúskami mozzarelly a grilovaným chlebom alebo bagetou.

  • Plus 7 dní
    Článok bol spracovaný a publikovaný redakciou Plus7 dní. Svoje pripomienky, návrhy a tipy môžete adresovať priamo na adresu [email protected].