Parádna torta na vianočný stôl. A navyše po nej ani nepriberiete!

Ak si chcete počas sviatkov zamaškrtiť a pritom nepribrať, sú pre vás recepty od Evelyn to pravé. Všetko totiž pripravuje podľa princípov oddelenej stravy. Jej čokoládovo-gaštanový čarovný les si môžete dopriať bez obáv, že by ste pribrali.

Relax

S Evelyn je jedlo nielen chutné, ale aj zdravé. Nemusíte sa zrieknuť ničoho, čo máte skutočne radi. Môžete sa najesť dosýta a váš žalúdok vôbec nebude protestovať, tajomstvo je v dobrých kombináciách potravín.

Autorka kníh Štíhla a fit s Evelyn a Dezert nie je hriech nám prezradila recept na fantastický čokoládovo-gaštanový čarovný les. Nám sa už zbiehajú slinky, a to dvojnásobne, pretože tortu si možno dopriať bez obáv z kíl navyše.

Oddelená strava: Nemusíte sa zrieknuť žiadneho obľúbeného jedla, len dodržte kombinácie podľa Evelyn.
Oddelená strava: Nemusíte sa zrieknuť žiadneho obľúbeného jedla, len dodržte kombinácie podľa Evelyn.
Lýdia Czakó

Oddelená strava: Nemusíte sa zrieknuť žiadneho obľúbeného jedla, len dodržte kombinácie podľa Evelyn. Foto: Lýdia Czakó

Čarovný les

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 9 žĺtkov,
  • 9 lyžíc hnedého cukru,
  • 375 g gaštanového pyré,
  • 200 g rozpustenej horkej čokolády,
  • 9 lyžíc mletých vlašských orechov,
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva,
  • štipku soli,
  • sneh z 9 bielkov

Na perníkový krém:

  • 500 g syra mascarpone,
  • 500 ml ušľahanej šľahačkovej smotany,
  • 4 lyžice práškového cukru,
  • 2 lyžice perníkového korenia,
  • 2 cl kakaového likéru,
  • 1 lyžicu stužovača za studena

Na čokoládový krém:

  • 125 ml šľahačkovej smotany,
  • 35 g 60-percentnej horkej čokolády
  • Svetlá poleva kupovaná: príprava podľa návodu výrobcu

Ako na to:

V mise vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Nastrúhame do nej gaštanové pyré a prilejeme čokoládu. Dôkladne vymiešame a prisypeme orechy, kypriaci prášok, osolíme a dôkladne vymiešame. Na záver opatrne vmiešame sneh.

Cesto rozdelíme na 3 časti a pečieme 3 korpusy. Cesto vlievame do formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a zvonka nepriepustne obalenej alobalom. Jednotlivé korpusy pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Medzi upečené korpusy rovnomerne rozotrieme perníkový krém. Obvod torty potrieme čokoládovým krémom a navrch torty rozotrieme svetlú polevu. Zdobíme stromčekmi z lístkového cesta, máčanými a maľovanými farebnými polevami.

Na perníkový krém v mise dôkladne vymiešame spolu všetky suroviny. Na čokoládový krém deň vopred uvaríme šľahačku s čokoládou a po vychladnutí na izbovú teplotu odložíme do druhého dňa do chladničky. Potom ušľaháme.

Ďalšie originálne recepty ako hubovica a zeleninový pstrúžik na váš vianočný stôl od autorky kníh Štíhla a fit s Evelyn a Dezert nie je hriech nájdete v aktuálnom vydaní týždenníka PLUS 7 DNÍ. Šťastné a veselé!

Plus 7 dní

Relax
  • red
    Článok bol spracovaný a publikovaný redakciou Plus7 dní. Svoje pripomienky, návrhy a tipy môžete adresovať priamo na adresu plus7dni@7plus.sk.