Skúste klasický hotdog inovovať a hodiť ho na gril.

Zabudnite na klasiku, horúci hit sezóny: Šup s hotdogom na rozpálený gril

Keď leto, tak naozaj rozpálené - pri grile. Keď grilovačka, tak s horúcim hitom sezóny - hotdogom.

Hotdog nemusí byť len otrepaný párok v rožku s horčicou alebo s kečupom. Skúste túto chuťovku pripraviť napríklad na grile. Budete potrebovať kvalitný párok, klobásu alebo inú údeninu. Po ugrilovaní ju vložte do pozdĺžne prekrojenej bagety alebo žemle a doplňte ľubovoľnou omáčkou, syrom, dipom, zeleninou či bylinkami.

Rajom hotdogov je ich pôvodné rodisko - New York. Vďaka jednoduchosti, rýchlej príprave, ktorá umožňuje hravé kombinácie chutí, i ľahkej konzumácii sa stali obľúbené po celom svete.

Minihotdog s paradajkami

10 porcií Potrebujeme: 2 plechovky krájaných paradajok, oregano na ochutenie, soľ, štipku trstinového cukru, za lyžicu nasekanej čerstvej bazalky, 10 menších teľacích párkov, 2-3 „bochníčky“ mozzarelly, 10 mini žemlí alebo bagiet

Ako na to: Krájané paradajky varíme asi 10 minút spolu s oreganom. Dochutíme soľou a štipkou cukru. Po odstavení z plameňa pridáme bazalku. Párky ugrilujeme a rozkrojené minižemle mierne opečieme na grile. Do každej žemle vložíme teľací párok, polejeme paradajkovou omáčkou a posypeme nadrobno nakrájanou mozzarellou.

FOTO: MECON

Minihotdog so slaninou a s medovou horčicou

10 porcií Potrebujeme: 10 Cisárskych párkov, 10 plátkov slaniny, medovú horčicu, 1 väčšiu červenú cibuľu, 10 malých žemlí

Ako na to: Uvarené párky obalíme v slanine a ugrilujeme ich zo všetkých strán do chrumkava. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Párok vložíme do žemle, polejeme medovou horčicou a posypeme cibuľou.

FOTO: MECON

Alpský hotdog so slaninou a syrom ricotta

1 porcia Potrebujeme: 1 väčší plátok slaniny, 1 lyžicu syra ricotta, 2 plátky baklažánu, štvrť červenej papriky, olivový olej, za lyžicu čerstvej nasekanej pažítky, 1 Alpskú klobásu, štvrť veľkej bagety, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to: Slaninu upečieme na grile a necháme mierne vychladnúť. Posekáme ju, zmiešame so syrom ricotta a dochutíme soľou a korením. Baklažán nakrájaný na plátky nasolíme a necháme odstáť asi 15 minút. Potom spolu s paprikou ugrilujeme. Ugrilovanú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom. Papriku nasekáme najemno, zmiešame s pažítkou a dochutíme soľou a korením. Medzitým ugrilujeme klobásu a na grile zohrejeme rozkrojenú bagetu. Natrieme ju slaninovou ricottou, naplníme grilovanou klobásou, grilovaným baklažánom a nasekanou paprikou.

FOTO: MECON

Vianočné tipy na darček