Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka

K Veľkej noci neodmysliteľné patria kraslice. Ja ich maľujem buď voskom alebo farbím cibuľovými šupami. Keďže pochádzam z východu, u nás je veľmi populárny domáci koláč, ktorý sa volá Veľkonočná hrudka. Môže sa robiť na sladko alebo na slano. Ja preferujem na sladko. Potrebujeme k tomu 20 vajec, liter mlieka, trochu soli, vanilku a cukor. Vajcia s mliekom miešame až kým nevznikne hrudka, ktorú podobne ako tvaroh scedíme. Podávame s ďalšími veľkonočnými dobrotami. Čo sa týka veľkonočných zvykov, u nás v Poprade sa zvykli dievčatá a ženy oblievať vodou. Keďže môj manžel je zo západného Slovenska a bývame v Bratislave, prevažuje u nás šibačka.

Gabriela Matečná: Tradične pripraví Veľkonočnú hrudku na sladko.
Gabriela Matečná: Tradične pripraví Veľkonočnú hrudku na sladko.
Dávid Duducz

Pokračovanie na ďalšej strane