Sylvia Dančiaková, psychologička

?

psychologička Sylvia Dančiaková
Zdroj: Shutterstock

Aktuálne skôr nie, ale keď sa prepoja rozumné dôvody s chuťou, vôňou gurmánskym umením a vizuálom, ktorý mi pri chrobákoch bude dávať zmysel (zatiaľ to nie sú prepichnuté zvieratá na špajli), nebránim sa novej kuchyni striktne.

Ondrej Laciak, advokát

NIE

Ondrej Laciak, advokát
Zdroj: archív OL

Síce v niektorých štátoch Ázie patria aj larvy a hmyz k pochutinám, no skôr je ekologickejšie a pre západnú civilizáciu prijateľnejšie, aby si ľudia osvojili viac vegetariánsku kuchyňu.

Michaela Čobejová, herečka

ÁNO

Michaela Čobejová
Zdroj: archív NMH

Proste budeme jesť niečo, čo je vyrobené z húsenice, tak ako teraz jeme niečo, čo je vyrobené z prasaťa a nepríde nám to divné:)

Eva Mišíková, bývalá prokurátorka

NIE

právnička a bývala prokurátorka JUDr. Eva Mišíková
Zdroj: MIROSLAV MIKLAS

Neviem si to predstaviť. Len pomyslenie na hmyz a larvy ako potravinu vyvoláva vo mne nie najpríjemnejšie pocity.

Juraj Zábojník, bezpečnostný analytik

NIE

bezpečnostný analytik Juraj Zábojník
Zdroj: MIROSLAV MIKLAS

Túto super potravinu s radosťou prenechám na konzumáciu odborníkom. Aj chudobu, ktorá je s tým spojená.

Daniel “Čoje” Feranec, foodbloger a podcaster

ÁNO

Daniel "Čoje" Ferenc
Zdroj: archív Dobré jedlo

Je to podľa všetkého hlavne nevyhnutná budúcnosť, čiže nerozumiem, prečo sa paprčiť. Jeme oveľa “horšie” veci ako hmyz, napríklad huby, plesne či fermentačné baktérie v kyslých uhorkách a chutia nám.

Elena Kohútiková, bývalá viceguvernérka NBS

NIE

Elena Kohútiková, bývalá víceguvernérka Národnej banky Slovenska
Zdroj: MATEJ KALINA

V niektorých veciach som trochu konzervatívna a jedlo je jedna z nich. Namiesto lariev zostanem radšej pri paprikáši a bryndzových haluškách.

Simona Bubánová, odborníčka na politický marketing

ÁNO

Simona Bubánová
Zdroj: Instagram/Simona Bubanova

Ak sa nebude dať inak, tak možno aj hmyz mi bude podobne chutiť ako krevety, ktoré sa na hmyz nápadne podobajú.

Igor Vozár, nefrológ a internista

NIE

Igor Vozár
Zdroj: Archív I.V.

Bez  opeľovačov by sme nemali ovocie a zeleninu, koreniny, oleje, medové produkty, ale ani kávu, čaj, kakao, kvalitné mäso či oblečenie, ktoré sa vyrába z bavlny. Tak smelo! Narušme ďalej rovnováhu v prírode ich pojedaním a môžme sa odsťahovať na Mars.

Ľudovít Kaník, bývalý politik

NIE

ĽUDOVÍT KANÍK ROZHOVOR
Zdroj: EMIL VAŠKO

Bude to zrejme doplnok stravy v budúcnosti. Ale nie hlavná zložka. Skúsil som to osobne a dá sa to jesť. Napr. vyprážaná tarantula chutila ako pečienka. Ale radšej zostávam pri klasike, čo sa jedla týka. 

Jozef Lenč, politológ

ÁNO

politológ Jozef Lenč
Zdroj: JÚLIUS DUBRAVAY

Pre množstvo ľudí je to už dnes prijateľná súčasnosť. Ak sa teda dožijem tej budúcnosti, môže to byť pre mňa prijateľná budúcnosť.