Sylvia Dančiaková, psychologička
?
Aktuálne skôr nie, ale keď sa prepoja rozumné dôvody s chuťou, vôňou gurmánskym umením a vizuálom, ktorý mi pri chrobákoch bude dávať zmysel (zatiaľ to nie sú prepichnuté zvieratá na špajli), nebránim sa novej kuchyni striktne.
Ondrej Laciak, advokát
NIE
Síce v niektorých štátoch Ázie patria aj larvy a hmyz k pochutinám, no skôr je ekologickejšie a pre západnú civilizáciu prijateľnejšie, aby si ľudia osvojili viac vegetariánsku kuchyňu.
Michaela Čobejová, herečka
ÁNO
Proste budeme jesť niečo, čo je vyrobené z húsenice, tak ako teraz jeme niečo, čo je vyrobené z prasaťa a nepríde nám to divné:)
Eva Mišíková, bývalá prokurátorka
NIE
Neviem si to predstaviť. Len pomyslenie na hmyz a larvy ako potravinu vyvoláva vo mne nie najpríjemnejšie pocity.
Juraj Zábojník, bezpečnostný analytik
NIE
Túto super potravinu s radosťou prenechám na konzumáciu odborníkom. Aj chudobu, ktorá je s tým spojená.
Daniel “Čoje” Feranec, foodbloger a podcaster
ÁNO
Je to podľa všetkého hlavne nevyhnutná budúcnosť, čiže nerozumiem, prečo sa paprčiť. Jeme oveľa “horšie” veci ako hmyz, napríklad huby, plesne či fermentačné baktérie v kyslých uhorkách a chutia nám.
Elena Kohútiková, bývalá viceguvernérka NBS
NIE
V niektorých veciach som trochu konzervatívna a jedlo je jedna z nich. Namiesto lariev zostanem radšej pri paprikáši a bryndzových haluškách.
Simona Bubánová, odborníčka na politický marketing
ÁNO
Ak sa nebude dať inak, tak možno aj hmyz mi bude podobne chutiť ako krevety, ktoré sa na hmyz nápadne podobajú.
Igor Vozár, nefrológ a internista
NIE
Bez opeľovačov by sme nemali ovocie a zeleninu, koreniny, oleje, medové produkty, ale ani kávu, čaj, kakao, kvalitné mäso či oblečenie, ktoré sa vyrába z bavlny. Tak smelo! Narušme ďalej rovnováhu v prírode ich pojedaním a môžme sa odsťahovať na Mars.
Ľudovít Kaník, bývalý politik
NIE
Bude to zrejme doplnok stravy v budúcnosti. Ale nie hlavná zložka. Skúsil som to osobne a dá sa to jesť. Napr. vyprážaná tarantula chutila ako pečienka. Ale radšej zostávam pri klasike, čo sa jedla týka.
Jozef Lenč, politológ
ÁNO
Pre množstvo ľudí je to už dnes prijateľná súčasnosť. Ak sa teda dožijem tej budúcnosti, môže to byť pre mňa prijateľná budúcnosť.