Test: Máte radi dobré jedlo? Vyskúšajte si, ako sa orientujete v kuchyni.

Základom sú lokálne a sezónne potraviny. Mäsa no tanieri nekraľuje.
Foto: Shutterstock.com

23.7. 20:00 Si žienkou domácou a pri šporáku sa obraciaš jedna radosť? Alebo varíš len vtedy, keď ti to vyhovuje? Otestuj si svoje znalosti v kuchyni a predveď sa, čo je v tebe!

1/8 Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete. Jeho základom je:

2/8 Ak si napríklad vo Francúzsku objednáte Quiche aux Oignons, donesú vám:

3/8 Foie gras milujú nielen labužníci, ale túto lahôdku zbožňujú aj Slováci.

4/8 Sú tradičným kuchynským nástrojom východnej Ázie, Číny či Japonska. Vyrábajú sa z dreva, bamabusu, ba dokonca aj z plastu. Sú to:

5/8 Hiragana a katakana. Čo budete obedovať?

6/8 Patrí medzi typické slovenské jedlá, ktoré by mal ochutnať každý. Ak si dáte bryndzovú polievku, ktorej základ tvoria bryndza, vajce, sladká smotana, červená paprika a podľa chute aj soľ, ochutnáte:

7/8 Sladký kysnutý pekárenský výrobok, ktorý je typický pre región Záhorie. Ako prvému pokrmu z prihlásených slovenských tradičných výrobkov sa mu podarilo získať ochranné zemepisné označenie Európskou komisiou v rámci celej Európskej únie. Je to:

8/8 Tradičné japonské jedlo z ryže ochutenej octovou omáčkou a z rôznorodých surových alebo tepelne upravených surovín sa nazýva:

Hrať znova Ďalšie kvízy

Ďalšie obľúbené kvízy

Video obsah