Prekročenie dátumu minimálnej trvanlivosti sa nepodpíše na ich kvalite, chuti ani vôni. Rozhodne sa netreba báť žiadnych zdravotných komplikácií. Viete, ktoré potraviny to sú?

1. Cukor
Zdroj: Shutterstock

Ak zachováte vhodné podmienky skladovania, o cukor sa báť nemusíte. Stačí ho uskladniť v sklenenej nádobe na suchom mieste a vydrží vám celé roky. Určite nemusíte mať strach osladiť si s ním jedlo či kávu aj po uplynutí obdobia trvanlivosti. Jediné, čo cukru prekáža, je vlhkosť. Umiestnite ho preto na suché miesto a pokojne používajte, ako dlho chcete. 

Zvlhnúť môže pri nevhodnom skladovaní aj soľ. Rovnako vie časom aj skamenieť. To však nemá na jej chuť ani zdravotné hľadisko žiadny vplyv. Tak ako cukor ju môžete používať aj po dátume spotreby.