Späť na článok

Česi opäť pred nami: Na pultoch obchodov predávajú trendy delikatesu

Zatvoriť galériu
Zvedaví: Na hmyzie kulinárske šou chodia ľudia zo zvedavosti a kvôli extrémnemu zážitku.

1/7 Zvedaví: Na hmyzie kulinárske šou chodia ľudia zo zvedavosti a kvôli extrémnemu zážitku. Foto: Jana Čavojská

Novinka na českých pultoch: Chlieb s 10 % podielom svrčkovej múky. Zasýti a dodá potrebné bielkoviny a vlákninu.

2/7 Novinka na českých pultoch: Chlieb s 10 % podielom svrčkovej múky. Zasýti a dodá potrebné bielkoviny a vlákninu. Foto: SENS Food

Svrčky: Zabíjajú sa tesne pred varením ponorením do vriacej vody.

3/7 Svrčky: Zabíjajú sa tesne pred varením ponorením do vriacej vody. Foto: Jana Čavojská

Argentínsky šváb: Hmyzu je na planéte dostatok a prežije i veľké katastrofy. Aj preto je ideálnou potravinou.

4/7 Argentínsky šváb: Hmyzu je na planéte dostatok a prežije i veľké katastrofy. Aj preto je ideálnou potravinou. Foto: Jana Čavojská

Pochúťka: Červy a larvy sa nám spájajú skôr s niečím, čo hnije. Milan Václavík tvrdí, že musíme odbúrať túto psychologickú bariéru.

5/7 Pochúťka: Červy a larvy sa nám spájajú skôr s niečím, čo hnije. Milan Václavík tvrdí, že musíme odbúrať túto psychologickú bariéru. Foto: Jana Čavojská

Kuchyňa budúcnosti: V brnianskej reštaurácii Klub cestovateľov je všetko pripravené na hmyziu kulinársku šou.

6/7 Kuchyňa budúcnosti: V brnianskej reštaurácii Klub cestovateľov je všetko pripravené na hmyziu kulinársku šou. Foto: Jana Čavojská

Jednoduché varenie: Hmyz sa väčšinou pripravuje smažený, ochutený len soľou a bylinkami.

7/7 Jednoduché varenie: Hmyz sa väčšinou pripravuje smažený, ochutený len soľou a bylinkami. Foto: Jana Čavojská