Moderátora Andreja Bičana korona kríza postihla podobne ako iných umelcov. Aj keď jeho aspoň vídať v jeho dlhoročnej relácii 5 proti 5, iné moderátorské aktivity aj podnikanie mu pre koronu stagnujú. Vyskúšal sa preto presunúť, ako množstvo iných umelcov, do online sféry. „Od januára vysielam na Twitchi každý večer dve a pol hodiny. Stavil som na live platformu, kde vysielam v toxickom prostredí, lebo tam prichádza hocikto. A zrazu to berie oveľa viac času, ako som predpokladal. Vysielaniu vrátane prípravy venujem denne sedem až osem hodín.“ Stále však dúfa, že mu nová aktivita prinesie nejaké ovocie. „Ak nie, tak na konci roka príde frustrácia,“ zamýšľa sa Bičan.

Predzásobil sa a teraz fňuká

Okrem práce musí moderátor teraz zvládať domáce učenie svojich ratolestí. „Ja som si to spozitívnil. Mám jedného 23-ročného syna, vďaka ktorému si uvedomujem, aký je čas strávený s deťmi drahocenný. To je pozitívna linka celej negatívnej pandémie, rodiny sú pokope,“ priznáva zabávač, ktorý k dištančnému vzdelávaniu pristúpil prakticky. „My to tu máme pekne zadelené, v podstate sa vidíme len počas raňajok, obeda a potom, keď je voľný čas. Každý má na pracovné povinnosti našťastie v dome vlastnú dieru, do ktorej zalezie. Ja mám svoju, kde vysielam, deti, kde sa učia, aj partnerka má svoj priestor na podnikanie.“

Ani Bičanova rodina sa nevyhla populárnym pandemickým aktivitám. „Aj nás postihlo kváskovanie, pečenie, varenie. Aj nás postihlo nakupovanie zásob, aj my sme zobrali viac toaletných papierov, lebo aj my sme normálna rodina ako každá slovenská,“ spomína si na začiatky koronakrízy moderátor. „Doteraz máme zásoby konzerv z prvej vlny. Iba hovorím, čo s tými paštétami s exspiráciou do roku 2023. Treba ich začať jesť, tak pomaličky tučniem z paštét, pretože sme kúpili celý kartón zo štyroch druhov. Deti to už nemôžu ani vidieť, nejde im to dolu krkom,“ prezrádza Bičan zoznam svojich uskladnených jedál. „Je to taká tragikomédia, keď otváram ďalšiu paštétu. Že som aj ja podľahol panike a teraz musím toto jesť. Som však rád, že sme sa už zbavili segedínskeho guláša, ktorý bol v konzervách,“ horekuje.

Fotografie nájdete v našej GALÉRII