Tip na článok
Taniere zo pšeničných otrúb sú jedlé - aj keď vraj nie príliš chutné.

Chutilo vám tak, že by ste zjedli aj tanier? Bez problému, je to vraj zdravé

Spoločnosť Biotrem vyrába jedlé a kompletne biologicky rozložiteľné taniere a príbory, vhodné sú aj na teplé tekutiny.

Plasty sa ocitli v nemilosti - a s nimi aj všetok jednorazový riad, používaný na festivaloch, oslavách a podobne.  V niektorých situáciách však opakovane použiteľným nahradiť nejde, respektíve to je mimoriadne komplikované.

Do riadu z kukuričných otrúb možno naliať aj horúce tekutiny, je vhodný do mikrovlnky a dokonca aj na zapekanie v rúre.
Do riadu z kukuričných otrúb možno naliať aj horúce tekutiny, je vhodný do mikrovlnky a dokonca aj na zapekanie v rúre.
Biotrem

Spoločnosť Biotrem preto prišla so zaujímavou novinkou - taniermi, ktoré po použití môžete kompletne zjesť.  Sú totiž vyrobené inovatívnou technológiou zo pšeničných otrúb a kukuričnej múky. Sú pritom dostatočne pevné na to, aby ste do nich mohli naliať napríklad aj horúcu polievku.

Zo pšeničných otrúb a kukuričnej múky možno vyrobiť akýkoľvek tvar tanierov, dokonca aj príbory.
Zo pšeničných otrúb a kukuričnej múky možno vyrobiť akýkoľvek tvar tanierov, dokonca aj príbory.
Biotrem

Nikto netvrdí, že sú dvakrát chutné - vraj ich chuť pripomína neochutené cereálie. Ak ich však nechcete zjesť, vzhľadom na použitý materiál, sú dokonale biologicky rozložiteľné behom 30 dní a nijak neznečisťujú prírodu. A výroba je pomerne efektívna - z jednej tony otrúb možno vyrobiť až 10-tisíc takýchto tanierov, tvar je ľubovoľný, maximálny priemer môžu mať 28 cm. ateriál je navyše dostatočne pevný na to, aby z neho bolo možné vyrábať aj príbory. Cena takýchto tanierov závisí od veľkosti a množstva, pohybuje sa však v priemere mierne nad hranicou 50 centov za kus.

Ako to vcelé vyzerá v praxi, ukazuje nasledujúce video:

 

VIDEO Plus 7 Dní